ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΠΤΙΔΙΑ

Η Αρχαία σοφία λέει : “Ισχυρός δεν είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει την ασθένεια, αλλά αυτός που σοφά αντιμετωπίζει την υγεία του”.

Από τους αρχαίους χρόνους, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν την αιτία της γήρανσης του οργανισμού. Από τη φύση της η διάρκεια ζωής του ανθρώπου είναι 110-120 χρόνια. Η γήρανση αρχίζει σταδιακά: πρώτα ξεκινά με τη μείωση των βιοχημικών αντιδράσεων και στη συνέχεια εκπίπτουν οι λειτουργίες του εγκεφάλου, της καρδιάς, του ήπατος, κλπ. Όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα, δηλαδή οι ρυτίδες, το γκριζάρισμα, τα προβλήματα των αρθρώσεων κ.λ.π. αυτά είναι πια οι συνέπειες της έκπτωσης των λειτουργιών του οργανισμού. Η ζωή υπάρχει χάρη δύο μορίων: του DNA, το οποίο αποτελεί τη μήτρα, που από μόνη της δεν είναι δραστική και των μορίων των πεπτιδίων, που στοχευμένα ενεργοποιούν τις επιθυμητές περιοχές του DNA.
Κατά τη σύζευξη των πεπτιδίων με ένα συγκεκριμένο τμήμα του DNA, δηλαδή με ένα τμήμα του γονιδίου, γεννιέται η σύνθεση ειδικών πρωτεϊνών, γεννιέται ζωή. Τα Πεπτίδια – είναι τα πολύ μικρά τμήματα των πρωτεϊνών. Έχουν μέγεθος 1 nm και συνεπώς ορθώς περιλαμβάνονται στο νάνο κόσμο. Όπως γνωρίζουμε, οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα, που συνδέονται μεταξύ τους και σχηματίζουν αλυσίδες διαφορετικού μήκους: μακρές, που αποτελούνται από δεκάδες αμινοξέα και κοντές, που έχουν από 2 έως 20 αμινοξέα. Αυτά είναι τα πεπτίδια. Στον οργανισμό, τα πεπτίδια δρουν σαν κλειδιά «πληροφοριών». Αυτά μεταδίδουν και αποκωδικοποιούν την πληροφορία σε αυστηρά συγκεκριμένα κύτταρα, προκειμένου στον οργανισμό όλα να γίνονται στην ώρα τους και καλά.

Τα κύτταρα παράγουν πρωτεΐνες ορισμένων τύπων. Ένας αριθμός από αυτά εμπλέκονται στην παραγωγή πεπτιδίων που ρυθμίζουν την λειτουργία του κυττάρου. Όταν το κύτταρο λειτουργεί καλά, αντίστοιχα ολόκληρο το όργανο λειτουργεί καλά. Σε περίπτωση που προκαλείται κάποια διαταραχή, διαταράσσεται ολόκληρος ο οργανισμός και αυτό οδηγεί στην ασθένεια. Φυσικά, η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί και να εισέλθουν μέσα στον οργανισμό ουσίες που λείπουν, αλλά στη συνέχεια το κύτταρο θα τεμπελιάσει εντελώς και θα σταματήσει να λειτουργεί. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να σταλθούν οι αγγελιοφόροι, δηλαδή τα πεπτίδια- κλειδιά, που θα το αναγκάσουν να λειτουργήσει και το σώμα θα θεραπεύσει τον εαυτό του μόνο του. Το κάθε όργανο διαθέτει ένα απόθεμα, ρεζερβουάρ, βλαστικών κυττάρων. Το έργο τους το επηρεάζουν τα πεπτίδια. Εάν αυτό το απόθεμα είναι τοποθετημένο ομοιόμορφα, τότε ο άνθρωπος ζει 100-110 χρόνια.

Όλα τα πεπτίδια έχουν συγκεκριμένη εξειδίκευση. Για κάθε ιστό είναι κατάλληλα μόνο τα δικά του πεπτίδια: για τους πνεύμονες – τα πνευμονικά, για το ήπαρ- του ήπατος, για τον εγκέφαλο -του εγκεφάλου. Τα πεπτίδια είναι ίδια σε όλα τα θηλαστικά. Επομένως, εάν πάρετε πεπτίδια από ένα μοσχάρι και τα εισάγεται στον άνθρωπο, ο οργανισμός μας θα τα δεχτεί ως δικά του. Το βασικό πρόβλημα ήταν να μάθουμε να απομονώνουμε τα πεπτίδια από τα όργανα των ζώων. Αυτή η τεχνολογία εφευρέθηκε από τους Βλαντιμίρ Khavinson και Vyacheslav Morozov, το 1971 στην Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία. Στην αρχή δημιουργήθηκαν φάρμακα και μετά στη βάση αυτών, κάνανε τα συμπληρώματα διατροφής, καθώς είναι πιο εύκολα στη χρήση.

Μελετώντας τη διαδικασία της γήρανσης και τις μεθόδους που την επηρεάζουν, το προσωπικό του Ινστιτούτου Γεροντολογίας της Αγίας Πετρούπολης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή των ποντικιών της πειραματικής ομάδας πεπτίδια, το προσδόκιμο ζωής των ποντικιών, αυξάνεται κατά 30-38%.

Αργότερα μελέτες των πεπτιδίων έγιναν σε ηλικιωμένους στο Ινστιτούτο Γεροντολογίας του Κίεβου και της Αγίας Πετρούπολης. Αυτό βοήθησε να υποδιπλασιασθεί το ποσοστό θανάτου, υποδεικνύοντας την υψηλή αντιγηραντική δράση των πεπτιδίων.

Έτσι, στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, στη Ρωσία έχει αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία βιορρύθμισης. Κανένας στον κόσμο δεν διαθέτει μέχρι σήμερα παρόμοια παρασκευάσματα.

Η ανακάλυψη των ρυθμιστικών πεπτιδίων ισοδυναμεί με εκτόξευση ενός δορυφόρου. 40 φορές επιβεβαίωσαν τα πειράματα, ότι στη βάση της γήρανσης και των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και των όγκων, βρίσκονται σφάλματα στη ρύθμιση της πρωτεϊνικής σύνθεσης.

Κατά την εκτέλεση διάφορων πειραμάτων, έπαιρναν αυγά βατράχων και έσταζαν πάνω τους διάφορα παρασκευάσματα πεπτιδίων. Ανάλογα με το είδος του πεπτιδίου που έσταζαν, προκαλείτο ανάπτυξη του αντίστοιχου ιστού: π.χ. έσταζαν πεπτίδιο του ήπατος – άρχιζε να αναπτύσσεται ο ιστός του ήπατος.

Στα πειράματα ήταν αυξημένος ο αριθμός των κυτταρικών διαιρέσεων (ξεπεράστηκε το όριο Hayflick – 47 διαιρέσεις). Σε καλλιέργεια κυττάρων προστέθηκε το πεπτίδιο της επίφυσης και το κύτταρο συνέχιζε να διαιρείται έως 64 φορές, το οποίο αντιπροσωπεύει την υπέρβαση του ορίου Hayflick κατά 42%. Σε ανεξάρτητο πείραμα της Γενεύης αυτό το πείραμα επαληθεύτηκε 5 φορές. Ετήσια κούρα εφαρμογής των παρασκευασμάτων της επίφυσης, του θύμου αδένα, του εγκεφάλου, των αιμοφόρων αγγείων, του ήπατος, του χόνδρου, του θυρεοειδούς και του παγκρέατος, οδήγησε σε σημαντική μείωση της θνησιμότητας σχεδόν 2-φορές και πάνω, που σχετιζόταν με τη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, νευροενδοκρινικού και καρδιαγγειακού συστήματος, όπως και του εγκεφάλου και με την αύξηση της πυκνότητας των οστών και των χόνδρων.

Μακροπρόθεσμη μελέτη και εφαρμογή των παρασκευασμάτων των πεπτιδίων, έδειξε την υψηλή αποτελεσματικότητα τους στους ασθενείς διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, αλλά ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα παρατηρήθηκε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών). Αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα των πεπτιδίων-βιορρυθμιστών, είναι η απουσία οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων ενεργειών. Εδώ και αρκετές δεκαετίες, τα παρασκευάσματα έλαβαν πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι με διαφορετικές παθολογίες. Η αποτελεσματικότητα της χρήσης ήταν κατά μέσο όρο 75-95%.

Για κάθε άτομο ηλικίας 35 έως 60 ετών, αρκούν δύο ή τρεις κούρες πεπτιδίων το χρόνο, για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού. Για να ήμαστε νέοι και υγιείς, είναι απαραίτητο να κάνουμε υγιεινό τρόπο ζωής. Με την πάροδο του χρόνου, ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους, αρχίζουν οι επιπλοκές ζωτικών συστημάτων του οργανισμού. Όλα αυτά σταδιακά γερνούν. Πρώτα κατά κανόνα, κάτω από την πίεση που ασκούν εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες, βρίσκονται το ανοσοποιητικό, το νευροενδοκρινικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Επομένως, μετά από 35 χρόνια μελέτης και εφαρμογών, είναι λογικό να σκεφτούμε για την πρόληψη των ηλικιακών αλλαγών στο οργανισμό, να οργανώσουμε σωστά τον οργανισμό μας και να βρούμε το πρόγραμμα αποκατάστασης και αναζωογόνησης του και η χρήση των πεπτιδικών βιορρυθμιστών – είναι ο δρόμος για την ενεργή μακροζωία.

Σήμερα δημιουργήθηκε η τέταρτη γενιά των παρασκευασμάτων: Tsitomaksy – 11 πολυσύνθετων βιορρυθμιστικών πεπτιδίων. Είναι αντιγηραντικά, που συμβάλλουν στην αναστολή της γήρανσης. Μπορείτε να αρχίσετε την εφαρμογή τους από 25-30 χρονών, αλλά μετά τα 40 – είναι σίγουρα αναγκαία.

Η χρήση των πεπτιδίων-βιορρυθμιστών θα πρέπει να γίνεται (απόσπασμα Ντ. A. Γκοργκιλάτζε – Αντιπρόεδρος για την Επιστήμη NPCRIZ): “.. χωρίς αταξίες, για αρκετό χρόνο, για να μην υπάρχει επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση του οργανισμού.” Η ενεργή γήρανση του οργανισμού ξεκινά σε αρκετά νεαρή ηλικία. Το άγχος, η υπερβολική φόρτωση του οργανισμού, όλα αυτά βοηθούν στη μείωση της σύνθεσης των πρωτεϊνών και τη γήρανση.

«Η έλλειψη πεπτιδίων, που αναπτύσσεται με την ηλικία ή η ασθένεια, σημαντικά επιταχύνουν τη φθορά των ιστών και τη γήρανση. Η αλήθεια είναι ότι, για την επαρκή λειτουργία των κυττάρων και ιστών χρειάζεται ένα επαρκές ποσό πεπτιδίων, τα οποία, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν ευνοϊκά το έργο των γονιδίων. Τα πεπτίδια που λειτουργούν στα κύτταρα που τους αφορούν, συντίθενται από τα ίδια. Επομένως κατά την παθολογία, καθώς γερνώντας παραβιάζεται η λειτουργία των κυττάρων, διαταράσσεται η αναπαραγωγή των πεπτιδίων και μετά από αυτό, για δεύτερη φορά και πάλι υποφέρει η κυτταρική λειτουργία. Ο εκφυλισμός των ιστών προχωρεί και τελικά εκδηλώνεται κλινικά. Επομένως, η χρήση των κοντών πεπτιδίων είναι μία από τις βασικές καινοτομίες στην ιατρική και επιτρέπει σημαντικά να καθυστερήσει το ρυθμό της γήρανσης, λόγω διέγερσης του πολλαπλασιασμού των κυττάρων και της αναγέννησης των ιστών, καθώς και της αύξησης των κυτταρικών τους πόρων. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των πεπτιδίων είναι η αντικαρκινική τους δράση.

Σήμερα, η εφαρμογή των πεπτιδίων είναι η καλύτερη και ανυποχώρητη απόφαση στο τομέα της αναζωογόνησης του οργανισμού και της πρόληψης του καρκίνου, καθώς επιτρέπει να πραγματοποιείται ανανέωση κυττάρων και ιστών όχι μόνο εξαιτίας της ρύθμισης και του συγχρονισμού όλων των κυκλικών διεργασιών, αλλά επίσης λόγω της αύξησης της ικανότητας της διαίρεσης των κυττάρων, χωρίς μεταλλάξεις. “( Ντ. A. Γκοργκιλάτζε).